Medicinski efekti

Glavni medicinski efekti Lasera Visokog Intenziteta:
  • biostimulacija i tkivna regeneracija
  • jaka i dugotrajna analgezija
  • antiinflamatorni i antiedematozni efekat

 

 

Revolucija u laser terapiji

Biostimulativni i efekat izlecenja laser terapije je dobro poznat jos od 1960-ih. Biostimulacija znaci sposobnost za “bio-stimulaciju” tkivnog rasta i regeneracije na celularnom nivou. Laserska svetlost , usled njene monohromatske i koherentne sposobnosti, moze da se precizno podesi ponasanje pred-programa.
810/980nm i 1064nm talanse duzine je specificno za visoko biolosko dejstvo na hromofore dozvoljavajuci maksimalni terapeutski efekat bez iritacije nezeljenog podrucja.

Maksimalna snaga od 12W omogucuje ekstremno duboku penetraciju u tkivu ovim laserom. Optimalni odnos absorpcije i penetracije garantuje efikasnu stimulaciju tkiva i bolnih receptora do 12cm dubine. Laser terapija visokog intenziteta je brz i efektivan tretman bez nezeljenih efekata i moze biti aplikovan na bilo koje bolno mesto u telu.

 
 
 
 
 
Momentalno jako i dugotrajno oslobadjanje od bola

Koristeci lasersku svetlost talasne duzine do skoro 1000nm u ekstremno kratkom pulsnom modu daje BTL Laseru Visokog Intenziteta tehnologiju kompletno novih terapeutskih odlika –sposobnost da stvara mehanicki talas u bioloskom tkivu.1064nm i 980nm talasne duzine su specijalno dizajnirane da budu ekstremno dobro apsorbovane u tecnim strukturama.Kada dopre do koze laserska svetlost stvara talasnu duzinu-specificni fotomehanicki talas u ljudskom tkivu. Mehanicka stimulacija nervnih zavrsetaka i drugih receptora bola u subkutisu blokira bolne puteve nervnog sistema i donosi momentalno oslobadjanje od bola.

Stavise, ovaj mehanicki talas stimulise lokalnu mikrocirkulaciju i potpomaze limfnu drenazu
patoloskog podrucja. Kombinujuci biostimulaciju i fotomehanicku stimulaciju, BTL Laser Visokog Intenziteta stvarno leci tkivo dok omogucuje snazni i ne-zavisni oblik oslobadjanja od bola.